Card image

Een Auto Importeren uit Duitsland: Alles Wat Je Moet Weten

Duitsland staat bekend om zijn uitstekende auto-industrie en het aanbod van kwalitatief hoogwaardige voertuigen. Het importeren van een auto uit Duitsland kan in sommige gevallen financieel aantrekkelijk zijn en je toegang geven tot een breder scala aan modellen en opties. In dit artikel leggen we uit wat er komt kijken bij het importeren van een auto uit Duitsland en geven we je enkele tips om dit proces soepel te laten verlopen.

Orienteer je op de Duitse automarkt

Begin met het verkennen van de Duitse automarkt om een idee te krijgen van de beschikbare opties en prijzen. Je kunt dit doen door online zoekmachines, veilingwebsites en dealerwebsites te bezoeken. Houd er rekening mee dat de prijzen in Duitsland vaak exclusief btw zijn, dus zorg ervoor dat je deze correct omrekent naar de totale kosten in Nederland.

Bereken de totale kosten

Bij het importeren van een auto uit Duitsland komen verschillende kosten kijken, zoals transportkosten, bpm (belasting van personenauto's en motorrijwielen), btw en eventuele keurings- en registratiekosten. Zorg ervoor dat je al deze kosten in overweging neemt bij het berekenen van de totale kosten van de auto. Op deze manier kun je bepalen of het importeren van de auto financieel aantrekkelijk is.

Regel een aankoopkeuring

Om er zeker van te zijn dat de auto die je wilt importeren in goede staat verkeert, is het verstandig om een aankoopkeuring te laten uitvoeren door een onafhankelijke partij in Duitsland. Dit helpt je om eventuele verborgen gebreken te ontdekken en onderhandelingen te voeren over de prijs of reparaties.

Zorg voor tijdelijke verzekering en kenteken

Voordat je de auto naar Nederland kunt rijden, moet je zorgen voor een tijdelijke verzekering en een tijdelijk kenteken. Deze kun je vaak online regelen of bij een lokale verzekeringsmaatschappij in Duitsland. Houd er rekening mee dat je mogelijk een eendagskenteken nodig hebt in Nederland om de auto naar de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) te brengen voor de technische keuring.

Technische keuring en registratie in Nederland

Nadat je de auto naar Nederland hebt gebracht, moet je deze laten keuren bij de RDW. Hier wordt gecontroleerd of de auto aan de Nederlandse technische eisen voldoet en wordt het Nederlandse kenteken afgegeven. Vervolgens moet je de bpm-aangifte doen bij de Belastingdienst. Na betaling van de bpm ontvang je het kentekenbewijs, waarna je de auto kunt laten verzekeren en de wegenbelasting kunt regelen.

Conclusie:

Het importeren van een auto uit Duitsland kan een interessante optie zijn als je op zoek bent naar een specifiek model of bepaalde opties, of als je een financieel voordeel wilt behalen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met alle bijkomende kosten en procedures die bij het importproces komen kijken. Zorg ervoor dat je goed geinformeerd bent over de Duitse automarkt en bereken de totale kosten om te bepalen of het importeren van de auto daadwerkelijk voordelig is. Neem de tijd om een betrouwbare auto te vinden en laat een aankoopkeuring uitvoeren om eventuele problemen te voorkomen. Regel de benodigde tijdelijke verzekering en kentekenplaten om de auto naar Nederland te vervoeren en zorg voor een soepele afhandeling bij de RDW en Belastingdienst. Als je al deze stappen zorgvuldig doorloopt, kun je uiteindelijk genieten van je geimporteerde auto uit Duitsland en profiteren van de voordelen die deze te bieden heeft.

Lees verder
Card image

Uw blog hier?

Gepost door Website-Specialist

Heeft u interesse op uw blog hier te plaatsen?

Dat is mogelijk. Neem contact op via het email adres op onze contact pagina.

Lees verder
Card image

Uw blog hier?

Gepost door Website-Specialist

Heeft u interesse op uw blog hier te plaatsen?

Dat is mogelijk. Neem contact op via het email adres op onze contact pagina.

Lees verder

© Website-Specialist 2023